• IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • IMAGES
  • Site

Claisebrook Design Community

i

CODA transformed an existing saw tooth warehouse and nondescript double-storey office into a functional and flexible space for co-working and entrepreneurship. Located in a curious quarter of East Perth, marked by a mix of turn of the century terraces houses and light industry, this project cements the area’s reputation as an urban village by engaging directly with the community through the café on the street.

CODA’s approach to the design was to introduce a series of intertwining uses that together create a connected hub of activity. At the front of the building sits a co-office space comprised of separate offices and a boardroom. Within the larger warehouse space playful working pods create areas for individual work. An open event space, defined by a circular red carpet and dramatic light scoop, and a cafe link these spaces to the broader community creating a dynamic and porous interface.

Aesthetically, the design draws inspiration from the artwork of Jeffrey Smart and his celebration of the gritty interface between freeways, transport and human existence. Industrial materials have been overlaid with strong primary-coloured graphics; exposed timber frames have been paired with cyclone mesh fencing and warehouse shelving.

The building has been reimagined as a contemporary warehouse – designed for the production of ideas.